***       Водещите вечерни новини       на 7 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 7 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Кабинетът отпусна пари за първата вноска за осемте F-16. На първо четене: слагат държавен надзор на „Лукойл“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 декември   

 

Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата

***

Парламентарната Комисия по енергетика одобри на първо четене държавното управление да може да назначи необикновен шеф в " Лукойл-Нефтохим Бургас " или друго дружество, което е част от сериозната инфраструктура в страната.

Това ще стане в три хипотези: корист с монополно състояние, наказания на Европейски Съюз или Организация на обединените нации, както и при рецесия с горивата в страната.

***

***

Излезе годишната класификация за най-търсените думи в Гугъл през 2022 - тематика №1 в България е войната в Украйна, а най-търсената персона е съветският президент Владимир Путин.

Едва след него се подреждат политически лица и набрали известност персони като Лена Бориславова, Симона Радева, Кирил Петков, Вежди Рашидов, демонстрират систематизираните данни от Гугъл Trends.

***

Най-после...

От на следващия ден, 8 декември, ще бъде пуснато придвижването на трамваите по линия номер 5 по трасето от площад " Македония " до бул. “Овча купел “.

***

Списание " Тайм " избра украинския президент Володимир Зеленски за " Личност на годината " за 2022 година, като уточни, че той е въодушевил украинците и е спечелил международно самопризнание за куража, проявен при съпротивата против унищожителната съветска инвазия, съобщи Ройтерс. 

С отхвърли си да напусне украинската столица, откакто войната избуха и съветските бомби заваляха като дъжд, някогашният комедиант сплоти сънародниците си посредством видеообръщения от Киев и стартира да пътува из цялата разкъсвана от сражения страна, написа американското списание. 

Вчера Зеленски посети украински военни, ситуирани наоколо до фронта в Източна Украйна.

***

Турция предлага да изпрати в Румъния и Молдова плаващи електроцентрали, които да доставят електричество на Украйна, заяви Зейнеп Харези, изпълнителният шеф на Karpowership, турска компания оператор на плаващи електроцентрали, в изявление за Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Каква я мислеха, каква стана…

Копаят окопи в Белгородска област

***

„ Мъжът, който през вчерашния ден откри огън по служители на реда в южния съветския град Новошахтинск, покрай границата с Украйна, е работел за частната военна компания " Вагнер ", написа в. " Украинская истина ".

„ Дезертьорът бе арестуван тази заран след огромна интервенция на чиновниците на реда ", добави медията, като се базира на управляващите в Ростовска област.

„ Стрелецът е някогашен пандизчия и след  освобождаването е бил пратен на фронтовата линия в Украйна ".

***

Новината акцентира желанията на новите управници на Афганистан да продължат твърдолинейната политика, прилагана откогато поеха ръководството на страната през август 2021 година, и да се придържат към своето пояснение на ислямското право шериат.

***

„ За хипотетичен водач на групата, желала насилствена промяна на властта, се счита принц Хайнрих ХIII от рода Ройс. Той и роднините му имат имения в актуалната източна немска провинция Тюрингия. Според медии от Федералната република благородникът от предишното лято се е увлякъл по теории на конспирациите “.

„ Малзак-Винкеман е била гласена за министър на външните работи в проектираното от екстремистите държавно управление ", уточни още Би Би Си.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР